Ryhmämatkalle Merikarvialle

Oppaina toimivat Suomen Opasliiton auktorisoimat Merikarvian oppaat tai luonto-oppaat. Matkailuoppaat ovat suorittaneet Suomen Opasliiton hyväksymän matkailuoppaan tutkinnon.
Yhteystiedot

Merikarvia Oppaaf fölis

Monipuolinen kyläkierros kurkistaa merellisen paikkakunnan värikkääseen menneisyyteen ja vireään nykyhetkeen.
Kierroksen lisäksi voi valita alla olevasta listasta kaksi erikseen esiteltävää kohdetta. Valitse mieluisin! Kohteet: Matilda Roslin-Kalliolan kirjailijakoti, kalastusmuseo, kotiseutumuseo ja veteraanien Korsutupa.
Retken sisältö: tapaaminen Merikarvian torilla (Kauppatie 40), opas vastaanottaa ryhmän. Merikarvian kylän kierros + kaksi lisäkohdetta, kesto 2 tuntia. LUE LISÄÄ

Virkistävä suvilysti Ouraluodolle

Saariston karu luonto lumoaa. Paikallisopas ja kokenut veneen kapteeni johdattavat ryhmän halki karikkojen ja lajirikkaan saariston aina ulkomeren äärelle saakka. Ouraluodolle nousemme keittämään nokipannukahvit ja paistamaan makkaraa. Opas tarinoi saariston luonnosta sekä kalastajien, luotsien ja pirtutrokarien värikkäästä elämästä. Entinen luotsiasema palvelee nykyisin virkistyspaikkana.
Retken sisältö: Tapaaminen Krookan satamassa, missä opas vastaanottaa ryhmän. Lyhyen Krookan satama-alueen esittelyn jälkeen astumme tilausveneeseen. Merimatkan kesto on noin 45 minuuttia/suunta, aikaa luodolla on 2,5 tuntia. Retken kokonaiskesto 4 tuntia. Ota mukaan tuulen ja pienen sateen kestävä vaatetus. LUE LISÄÄ

Matildan kirkkotie

Idyllisellä kirkkotiellä näet palasen Merikarvian värikästä henkilöhistoriaa. Vierailemme Matilda Roslin-Kalliolan (1837-1923) kirjailijakodissa, kirkossa ja hautausmaalla.
Roslin-Kalliola oli aikanaan laajalti tunnettu ja arvostettu kansan­kirjailija.

Retken sisältö: Opas vastaanottaa ryhmän kirjailijakodilla (Papintie 3) ja kertoo Matildan vaiheista. Sen jälkeen kävellään kirkkoon ja kuullaan lyhyt kirkon esittely. LUE LISÄÄ

Hautausmaakierros

Opas johdattaa Merikarvian hautausmaalle, missä kuullaan tarinoita monista värikkäistä persoonista. Siellä lepää myös unissasaarnaaja Anna Rogel.
Kirkon ympärillä sijaitsevalla hautausmaalla on jopa 1700-1800-luvuilta peräisin olevia hautoja. Siellä on myös historiallisia hautoja, kuten Norrgårdin ja Ahlströmin sukuhaudat sekä sankarihautausmaa.
Merikarvian hautausmaalla on suojeluskunnan pystyttämä graniittinen sankaripatsas vuodelta 1918, punaisten hautamuistomerkki vuodelta 1946, unohdettujen vainajien muistokivi vuodelta 1940. LUE LISÄÄ

Luonnollisesti Merikarvialla

Tule Merikarvialle viettämään aktiivipäivää oman työpaikkasi, yhdistyksesi tai tiimisi kanssa. Joulun alla voit joutua jopa joulupukin puhutteluun.Kokoa mieleisesi työpaikkaretki tai pikkujoulu.
Sisältö: Opastettu kiertoajelu ryhmän omalla bussilla. Vanha-Heikkilän perinteisessä salissa nautitaan pulla-/piirakkakahvit tai joulupuuro rusinasopan kera.Valinnaisia aktiviteettejä (valitse yksi):melonan kokeilu Merikarvianjoella (ei vaadi ennakkotaitoja), kalevalaisen sepäntyön ja perinteen esittely. Mahdollisuus ostaa sepän töitä, kärry- tai rekiajelu tai hevosten hoitoa ja ratsastusta valinnan mukaan, täsmäammuntaa paintball-merkkaimella, ruisleivän leipomista perinteisellä pakarituvalla. Eväspaussi: retken aikana voit nauttia eväitäsi tulen ja veden äärellä Merikarvian luontokohteissa.
Retken kesto: noin 3 tuntia, joko klo 10-13, 13-16 tai 17-20. LUE LISÄÄ